Bondscoach doet verslag van voetbal bij Voorwaarts

Ja hoor, daar was hij weer. alweer een editie van het bekende voetbaltoernooi bij Voorwaarts. Na de winst van vorig jaar kreeg ik promotie. Dit keer coach van maar liefst 2 teams! Zeker omdat we met velen waren, was het beter om met 2 teams sterk naar Voorwaarts te gaan.

Het 2e team van Helios was vooral een damesteam met steun van 2 jongens van de leeftijd 11/12.

De eerste wedstrijd was tegen Voorwaarts. Helios 2 speelde een goede wedstrijd. We hadden een erg fanatiek team. Met Sera, Noleen en Jenna als de dames in het team kan dat ook niet anders. Jonathan en Rocco hielpen de dames. Ook Wesley en Jorden van Helios 1 droegen hun steentje bij. Het stond lang 0-0, maar vlak voor rust scoorde voorwaarts. Na de rust kwam Helios 2 terug en met een prachtig afstandsschot (al stond de keeper wat naast zijn goal) van Jorden werd het 1-1. Helaas was Jorden moe en moest gewisseld worden om weer fit te zijn voor de volgende wedstrijd. Ook de dames konden niet meer en Wesley kon na een paar knappe reddingen de bal niet meer uit het doel halen. Het werd 4-1 voor Voorwaarts, alsnog een knappe prestatie.

Meteen na de wedstrijd van Helios 2 was Helios 1 aan de beurt, tegen aartsrivaal KVA. Het team bestond uit Luc, Jorden, Guido, Luuk en Wesley op goal. Ook hadden we dit jaar een dispensatiespeler. Eigenlijk maar liefst 3 dispensatiespelers. helaas mag er maar eentje meedoen, dus kregen de 3 spelers ieder 1 wedstrijd. in de 1e wedstrijd deed Ember mee. De wedstrijd begon goed en Helios kwam al gauw met 2-0 voor dankzij Luc. Samen met andere Luuk waren zei het duo voorin. Ook Jorden strooide met een paar prachtige passes, waaruit de 2-0 kwam. Helaas waren we niet scherp genoeg. In plaats van dat we met 4-0 voor hadden kunnen staan, werd het 2-2. Zonde zonde. Ook Ember met een paar solo’s kon er niets meer aan doen.

De volgende wedstrijd was Helios 1 tegen Helios 2. Omdat Wesley bij het eerste keepte moest Jonathan bij het andere team keepen. Ook Tom speelde met Helios 2 mee. Dat deed hij erg goed. Het werd maarliefst 8-0 voor Helios 1. Guido scoorde een prachtige goal. Luc scoorde weer 2x en ook de andere Luuk scoorde dit keer. De rest van de goals werden gemaakt door de 2e
dispensatiespeler, ‘gladde’ Dave. Hij was de terechte ‘man of the match’.

Na een korte pauze was het tijd voor de belangrijkste wedstrijd. Dit keer was Mike dispensatiespeler. Er moest gewonnen worden van voorwaarts, want ze hadden alles gewonnen. Nu moesten we geconsenteerd blijven. Het werd 1-0 voor Voorwaarts. Na een paar puike reddingen van Wesley werd het 1-1! Luc scoorde alweer zijn 5e van de dag (topscorer). Mike hield alles tegen achterin. Je zag aan Mike dat hij het moeilijk had. Jorden kwam hem te hulp. Een paar minuten voor tijd scoorde Mike vanuit een vrije trap (blunder van de keeper). Achterin werd het dichtgetimmerd, het eindsignaal klonk en Helios had de cup weer binnen!

De laatste wedstrijd was Helios 2 tegen KVA. Wesley kreeg rust en ‘veteraan’ Mark verdedigde het goal. Het werd 4-2 voor KVA. Jonathan scoorde een mooie goal. Jenna had ook nog bijna gescoord, maar helaas. Top gedaan dames! Tot volgend jaar.

Volgend jaar zien we Mike, Ember en Dave helaas niet meer terug op het veld. Dave is een speler op wie je altijd kunt rekenen en zien we hopelijk nog terug als trainer. Ook Ember gaan we missen met haar prachtige linkerschot en haar lange dribbels. En met de o zo fanatieke Mike komt het ook helemaal goed. Met zijn felheid en snelheid zie ik hem nog ver komen in het voetbal.

Jorden en Luc zijn volgend jaar 15, dus die zien we hopelijk nog als dispensatiespeler terug!

Mijn contract loopt volgend jaar af. Of ik aan een nieuwe uitdaging toe ben of ik ga verlengen dat weet ik nog niet. Misschien is volgend jaar mijn laatste jaar, ik ga in ieder geval het team van volgend jaar naar de trippel coachen. Drie keer op rij, dat zou wat zijn……