Dream team Helios 1 kampioen bij Voorwaarts

Dream team Helios 1 werd kampioen bij Voorwaarts
Het oudere team op zondag, met oa. Tom Geestman
Dream team Helios 1 werd kampioen bij Voorwaarts

…… En daar begon hij weer, het bekende voetbaltoernooi bij voorwaarts. Helios 1 (13-14 jaar) begon zondag 5 augustus meteen als eerste. Voorwaarts was het team dat zij moesten verslaan. Er speelden dit jaar maar 5 man in het veld. We hadden dus 2 wissels. Het begon al goed met de openingsgoal van Dave. Meteen daarna volgde de 2-0. Het zou nu eigenlijk al niet meer fout kunnen gaan. Maar het werd 2-1! Reden dus om de lange Tom in de verdediging te zetten. Verdedigend zat het nu potdicht. Maar aanvallend viel er nog weinig te beleven, reden dus om weer wat te veranderen. De bondscoach haalde Mike uit de centrale verdediging en ruilde hem met Tom die aan de rechterkant stond. En jahoor! Binnen 2 minuten scoorde Mike 2 keer via rechts! De wedstrijd was gespeeld. De ene na de andere scoorde. Luc scoorde de 5e. Daarna Yannick en Dave nog 2 keer. Maar de mooiste goal kwam van het enige meisje in het team. Ember speelde 2 man heel simpel voorbij, die 2 jongens stonden erbij en keken ernaar, daarna legde ze de bal voor haar goede been en knalde hem ‘droog’ de kruising in. Het knapste aan de goal was dat ze via rechts 2 man voorbij ging, in plaats van haar makkelijkere linkerkant. Deze goal zou niet meer overtroffen worden. Uiteindelijk werd het 9-2 tegen voorwaarts.

De 2e wedstrijd was tegen helios 2. Men verwachtte een makkelijke wedstrijd, maar het begon stroef. Het duurde even voor de eerste goal, maar daar kwam hij dan door Luc. Onze spits speelde een goed toernooi. Ook onze andere spits, Yannick, scoorde, hij speelde het beste in de 2e wedstrijd. Goed aanspeelbaar, nooit moe en altijd de bal aan de ander geven als diegene er beter voor staat. Ook Dave heeft dit toernooi zeer goed gespeeld. Goed verdedigen en altijd mee in de aanval om zijn doelpuntje mee te pikken. Helios 2 is strijdend ten onder gegaan. Het werd weer 9-2. De coach van helios 2 keek een beetje chagrijnig, maar lachte na 2 wedstrijden weer, toen helios 2 won van voorwaarts en de 2e plaats veilig stelde.

Wedstrijd 3 was tegen KVA, altijd lastig! We stonden meteen al 1-0 achter. Maar dat zetten we meteen weer recht met 5 goals op rij. De 7-2 was van Mike. Hij liep (net als Ember in de 1e wedstrijd) 2 man voorbij aan de rechterkant, maar in plaats van hard te schieten, stiftte hij de bal magistraal over de keeper. Was deze bal mooier dan die van Ember? Een vraag die altijd onbeantwoord zou blijven, want bij beide goals hoorde je het publiek ‘oe’ en ‘aa’ schreeuwen. Deze 2 spelers zijn beiden 14 jaar en hebben dus zo goed als zeker hun laatste wedstrijd gespeeld bij Helios. Jammer maar helaas. Ik weet in ieder geval zeker dat deze 2 spelers nog wel hoog komen te spelen. Over 4 jaar zien we Ember als linksback in het vrouwenteam van Ajax. Wie wil wedden ?! En met de versnelling van Mike is ook niks mis. Rechtsvoor bij Ajax zie ik hem over 5 jaartjes. 100% zeker!

Even terug naar de wedstrijd. Het werd maar liefst 10-3 tegen KVA. Een vernedering voor ze dus. Vlak voor tijd werd onze keeper, Wesley, gewisseld. Een publiekswissel! De reddingen van hem tijdens het toernooi waren van hoog niveau, fenomenaal (slechts 6 tegendoelpunten)! Daar kan iedereen nog minimaal 3 jaar van genieten ook Tom en Luc doen nog een jaartje mee.

En met dit dream team werden we natuurlijk kampioen. Het enige meisje in ons team, Ember, mocht de beker in de lucht houden. Een geweldige afsluiting van een mooie dag. Ik vond het hartstikke leuk om dit team te coachen en ik hoop dat ik het volgend jaar weer mag doen. Tot volgend jaar!

Groet,
De Bondscoach, Rowan van Gaal