Helios maakt kunstwerken met troep van het strand

Initiatiefneemster Pleun Schimmelpennink wordt geïnterviewd door RTV Noord-Holland

Kinderen en ouders van Helios en kinderen van de surfschool van Rapa Nui hielden vandaag een grote strandschoonmaak. Daarna werden  kunstwerken gemaakt van de troep die op het strand gevonden was.

RTV Noord-Holland en het Haarlems Dagblad deden verslag. Helios-fotograaf Henk Willemstein legde alles vast op de gevoelige plaat. Bekijk hieronder zijn foto’s. (Op het plaatje klikken, dan kom je in het album.)

Vanaf de verenigingstent werd eerst naar kampdeel Zuid gelopen. Daar werd de grote groep ingedeeld in een team van ouders en een team van kinderen. Ome Fons gaf via de megafoon het startsein, waarop iedereen begon te speuren naar zooi die niet op het strand thuishoort. Peuken, touwtjes, bierdoppen, blikjes… het hele strand werd uitgekamd.

Voor strandtent Rapa Nui werden de tasjes met gevonden afval op twee hopen gelegd. Een wethouder van de gemeente Zandvoort bepaalde wie er het meeste troep gevonden had: de ouders of de kinderen. De berg die door de kinderen was verzameld was het hoogst. Daarna kreeg iedereen binnen limonade en een ijsje en werd er begonnen met het knutselen van kunstwerken.

Jan, een van de eigenaren van Rapa Nui, besliste uiteindelijk wat het mooiste kunstwerk geworden was. De beslissing was moeilijk, maar Jan koos uiteindelijk voor een grote boomstam die was beplakt met allerlei rotzooi. Riva van der Valk was één van de makers (wie nog meer?). Omdat Jan eigenlijk alles even prachtig vond, bood hij aan nog een grote tafel te maken waarop in de rest van het seizoen ook de andere troepkunst tentoongesteld werd.

De grote strandschoonmaak was georganiseerd door Helios-kampeerder Pleun Schimmelpennink. Ze kreeg hierbij hulp van Mayella Volwater-Vlaar en natuurlijk alle ouders en kinderen die meededen. Bij het maken van de kunst schoten kunstenaars van MooiZooi te hulp. En de dag werd afgetrapt met een geweldige warming-up door Brigitte Paulissen van TroepTrimmen. (Allemaal even de Facebookpagina van TroepTrimmen liken!)