Kamperen op het strand van Zandvoort

Door Fred van der Erf

Op het noordelijke deel van het strand van de gemeente Zandvoort kamperen tussen april en september zo`n 700 gezinnen in een strandhuisje. Deze gezinnen zijn lid van een van de vier kampeerverenigingen die het strand in het zomerseizoen pachten van de gemeente.

Deze kampeerverenigingen zijn:
KV Voorwaarts      e-mail secretaris@kvvoorwaarts.nl
KV Amsterdam     e-mail J.Mesman@chello.nl
KV Strandgenoegen    www.kvstrandgenoegen.nl
KV Helios               e-mail helios.secretariaat@planet.nl

Om in aanmerking te komen voor een kampeerplaats is het mogelijk je te laten inschrijven als donateur, kijk hierboven voor het aanmeldadres.

De wachtlijsten, om in aanmerking te komen voor een kampeerplaats, zijn echter vrij lang. Toch komt het voor dat mensen die hoog op de wachtlijst staan binnen redelijke tijd een plaats aangeboden krijgen. Op die wachtlijsten staan veel kinderen van kampeerders die al bij de geboorte worden ingeschreven maar in het algemeen de eerste twintig jaar niet in aanmerking willen of kunnen komen voor een plaats. Verder staan er donateurs op die de vereniging een goed hart toedragen en nooit lid worden en anderen hebben geen strandhuisje.

Donateurs die het geluk hebben een staanplaats te bemachtigen moeten er rekening mee houden dat de plaats voor een jaar tijdelijk is. Per jaar wordt door het bestuur van de vereniging nieuwe tijdelijke staanplaatsen aan donateurs toegewezen. Per jaar wordt ook bekeken welke donateurs in aanmerking komen voor het lidmaatschap zodat een vaste kampeerplaats gegarandeerd is.

Het is niet mogelijk een kampeerplaats te kopen. Wel kan een huisje gekocht worden waarin je mag verblijven vanaf 1 juli tot einde van het seizoen zonder recht op een plaats in het volgende seizoen. Kampeerders mogen hun huisje niet verhuren aan derden. Het kampeerseizoen gaat officieel in op 15 april en eindigt op 15 september.