Kampregels

Op het strand leven we allemaal dicht op elkaar. Om het kamperen voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, gelden de volgende regels:

Gebruik je eigen trap
Je moet zoveel mogelijk je eigen trap gebruiken. Dit is de trap die, als je naar de zee kijkt, rechts naast je huisje ligt. Dit geldt voor jezelf, maar ook voor je gasten.

In het verband met de privacy mag je ook niet over het voortalud/dijk/bordes/terras vóór de huisjes lopen. Je kijkt dan namelijk zo bij iedereen naar binnen. Met ‘voor’ wordt overigens bedoeld: aan de zeekant. ‘Achter’ is aan de duinkant.

Ballen? Op het voorstrand.
Wil je voetballen, handballen, tennissen of iets anders met een bal doen? Doe dit dan op het voorstrand (dus bij de zee). Daar is voldoende ruimte. Je medekampeerder kan rustig achter zijn of haar huisje een krantje lezen en er is geen kans dat je bal per ongeluk door een raam gaat.

Gooi je kuil dicht voor je gaat slapen
Heb je met je kinderen een diepe kuil gegraven? Gooi deze dan dicht voordat het donker wordt. Zo voorkom je ongelukken doordat iemand in het donker in jouw kuil stapt.

Heb je een kuiltje gegraven voor je afwaswater? Afwaswaterkuiltjes moet je dichtgooien zodra het water in het zand is gezakt. Wel eerst even de etensresten verwijderen.

Ruim speelgoed op voor je gaat slapen
Jouw speelgoed of dat van je kinderen je ‘s avonds weer opruimen.

Laat geen losse spullen liggen
Als je naar huis gaat, zorg er dan voor dat de omgeving van uw tenthuisje is opgeruimd en dat losse spullen zijn opgeborgen. Zo kan er bij plotselinge wind niets door het kamp waaien. (Of door het raam van de buren.)

Vogels voeren
Je mag vogels alleen voeren als het laag water is, bij de vloedlijn en dus niet bij de huisjes. Vogelpoep kan ziektes verspreiden en het is ook niet prettig als de daken van de huisjes eronder komen te zitten. Strooi ook voor kleine vogeltjes (mussen) geen brood of koek in het kamp. Dat trekt ongedierte als muizen aan en die kunnen aardig wat vernielen.

Gooi uw vuilniszak z.s.m. in de daarvoor bestemde container. Houd er rekening mee dat ‘s nachts vossen door het kamp kunnen lopen, die het op de inhoud van de vuilniszakken hebben voorzien.

Grofvuil dient u gebonden, iets naast de container te leggen. Glas of oude accu’s dient u zelf van het strand te verwijderen, dus niet bij het grofvuil plaatsen.

Tenthuisjes die niet meer worden gebruikt mag u aan het einde van het seizoen niet bij het grofvuil neerzetten. U dient er zelf voor te zorgen dat het huisje naar de vuilstortplaats wordt afgevoerd. Extra kosten en de bemoeiingen van het bestuur, voor het afvoeren van uw huisje, worden aan u in rekening gebracht.

De duinen moeten schoon blijven. Gebruik ze niet als opbergplaats voor uw voorraad hout, gesneuvelde inventaris of gebruikt kinderspeelgoed. Alternatief: stop het in een afgesloten kist of kast.

Sigarettenpeuken horen toch gewoon in een asbak? Zorg ervoor dat het zand schoon blijft.

Tips voor kinderen: zet je naam en tentnummer op je speelgoed.

Kinderen: je mag niet door de duinen, dijken of taluds lopen!

Legen van de toiletemmer dient voor 09.00 uur ‘s morgens te gebeuren. Natuurlijk kan het voorkomen dat u door omstandigheden, bijvoorbeeld ziekte of kinderen, frequenter moet legen. Overleg dan even met de toiletbeheerder/-beheerster.

Het gebruik van de toiletten zorgt regelmatig voor klachten m.b.t. het gedrag van een aantal kampeerders t.o.v. de toiletbeheerders. Laat iedereen respect voor elkaar opbrengen en zorg er ook voor dat het gebruik van de toiletten geschiedt zoals u ook bij u thuis zou doen. Eigen toiletpapier meenemen voor zowel de toiletten als de douches. Het geeft absoluut geen pas dat andere mensen uw haren moeten opruimen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit soor simpele zaken niet meer tot ergernis leiden. Het gebruik van toiletten door kinderen gebeurt onder verantwoordelijkheid van de ouders. Kinderen jonger dan 5 jaar dienen dan ook begeleid te worden bij een sanitaire stop.

Douches
De douches achter uw huisje mogen alleen gebruikt worden om u af te spoelen. Het gebruik van zeep, shampoo of doucheschuim is niet toegestaan. U mag alleen douchen met een slang zonder douchekop. Dit omdat een douchekop water vernevelt, waarmee het gevaar van het verspreiden van een legionellabacterie vergroot wordt.

Kampvuur
De brandweer heeft kampvuren verboden. Negeert u dit verbod, dan zijn de gevolgen (bekeuring) voor u. Het bestuur zal geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.