Parkeertips strand Zandvoort en Bloemendaal

Stel: het is stralend weer. En je hebt niet op het strand geslapen. Dan moet je dus met de meute over de Zeeweg naar het strand. Tot nu toe is het ons eigenlijk wel meegevallen met de drukte, maar voor de uitzinnig hete zomerdagen komen hier wat parkeertips.

– Zet de auto bij station Haarlem Spaarnwoude en neem de trein naar Zandvoort of Haarlem
– In tijd scheelt het niets, of je vanaf Haarlem bus 81 neemt richting Zandvoort of eerst de trein naar Zandvoort en dan vanuit Zandvoort bus 81 richting Haarlem: je bent even snel bij halte Zandvoort – Helios
– Voor het kaartje in de bus: zorg voor een opgeladen ov-chipkaart of neem kleingeld mee

– Zet een fiets bij station Zandvoort
– Of neem een vouwfiets mee – vouwfietsen mogen gratis mee in de trein, voor een normale fiets moet je een kaartje kopen van 6 euro
– Of pak vanaf station Zandvoort de OV-fiets (eerst abonnee worden voor 10 euro per jaar via www.ov-fiets.nl Daarna betaal je 3 euro per rit van 24 uur)
Je moet de fiets ook weer terugbrengen in Zandvoort, omdat het een zelfservice huurlocaties is. Als de haal- en brenglocatie beide bemenst zijn, is het wel mogelijk de OV-fiets bij een andere huurlocatie inleveren maar daarvoor betaal je een toeslag.