Voetbal bij Voorwaarts

De F-jes van Helios

Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus werd er gevoetbald bij Voorwaarts. De teams van Helios weerden zich kranig! Hieronder het verslag van dat weekend.

Zaterdag (door Frans van As)

Zaterdag 4 augustus was het begin van het tweedaagse Federatieve Voetbaltoernooi.
Na verzameling bij de Vierling trokken de F-jes en de D-tjes gezamenlijk vol goede moed naar het jubilerende Voorwaarts. De Helios teams waren ingedeeld in poules, de kleintjes in een poule van 5 en de groteren in een poule van 4 teams. Door het mooie weer was het een topdag met veel publiek.

De F-jes van Helios met coach Mike en keeper Tom

De kleintjes hadden het moeilijk en verloren de wedstrijden nipt. Door een paar uitblinkers in het team wisten de jongens de onervaren meisjes goed aan te vullen. Ook blijken er nieuwe keeper talenten in de vereniging te zitten, waarbij Tom de uitblinker was. Hij wist ook als keeper nog meerdere keren te scoren. Zijn moeder daarentegen is wat minder goed met het ronde leer, zij liet iedereen flink schrikken door een bal terug te koppen met het achterhoofd. Gelukkig waren haar sterretjes snel verdwenen en wist Pleun het einde van de sportieve dag rechtop te halen.
De F-jes werden uiteindelijk laatste in de poule, ondermeer door de laatste wedstrijd tegen de uiteindelijke en terechte winnaar De Duinrand. Maar deze pot leverde de kleintjes wel een ijsje op als beloning voor de inzet en de prachtige doelpunten die ze toch nog wisten te scoren.

voetbalteam D Helios zaterdag
De D's haalden zaterdag de tweede plaats

De D-tjes hadden meer voetballend vermogen in het team en wisten met goed spel en goed keeperswerk de punten te behouden. Uiteindelijk werd het zelfs nog zo spannend dat ze nog eerste of tweede konden worden! Dat laatste was het geval, dus ging men niet met de allergrootste beker naar huis, maar nog steeds met een hele grote hoor!

Onderweg naar de Vierling werd natuurlijk uit volle borst het clublied van Helios gezongen, waarbij de verenigingsvlag vol trots werd gedragen door de sportieve kampeerdertjes.

De zondag moest natuurlijk ook nog komen, daar zou Helios nog met een paar topteams aan de start verschijnen…..op jacht naar meer prijzen.

Zondag (door Janneke Willemse)
(Ik heb maar 1 team gevolgd, we zijn nog op zoek naar ooggetuigen van de andere wedstrijden.)

Het team met oa. Tom, Tijs, Panos, Jayro, Rocco en keeper Riva

In de eerste wedstrijden op zondag werd Helios menigmaal gered door de fantastische keeper: Riva. Na wat speurwerk bleek Riva te zijn getraind door haar opa. Ondanks haar talent blijkt ze nu voor een andere sport te hebben gekozen: ze kickbokst. Wie haar de bal zag uitnemen begrijpt dat ze ook een kei moet zijn in mawashi’s.

De eerste wedstrijd leek Helios er nog even in te moeten komen, maar bij de tweede en derde wedstrijd leek er opbouw in het spel te ontstaan. Tegen KVA hield Helios zich sterk, maar De Duinrand was een maatje te groot voor ons. De talentscouts houden naast Riva de spelers Jairo, Tom, Panos, Rocco en een meisje met blond lang haar (excuus, slechte journalistiek!) scherp in de gaten! Het team werd uiteindelijk derde.

Tot slot nog het weer: halverwege het toernooi op zondag moesten de wedstrijden worden stilgelegd door hevige

Helios 1 met Ember, Dave, Tom, Mike, Luc en Wesley
Helios 1 werd kampioen - Ember, Dave, Tom, Mike, Luc, Wesley

regen. Alle voetballers, scheidsrechters (wij vonden Glenn de allerleukste) en toeschouwers sprintten het clubhuis van Voorwaarts in. Geen

punt voor de supporters: de clubkas van Voorwaarts werd stevig gespekt.

De oudere spelers van Helios bezetten met twee teams de eerste EN de tweede plaats. We hebben de H, we hebben de E, we hebben de L… afijn: we zijn heel trots op alle spelers!