Workshop zeepkettingen maken

Op woensdag 8 augustus organiseerden Sjaan Maier en Truus Valstar een workshop zeepkettingen maken in de Verenigingstent. Daarvoor hadden ze speciaal twee zeep-experts uit Volendam overgehaald.

door Janneke Willemse

Zeep-experts Yvonne en Amerins maken hun eigen zeep: ‘Niets anders dan dierlijk vet vermengd met gootsteenontstopper’, volgens Amarins. De zeep werd in stukjes gesneden en gesmolten in de magnetron. Ook werden er pigmenten en parfum aan toegevoegd. Daarna konden we de zeep gieten in verschillende vormen. Sommige mallen hadden Yvonne en Amarins zelfgemaakt, maar er waren ook vormpjes voor ijsklontjes, waarmee je prima dolfijntjes en sterren kon gieten.

De tijd die we moesten wachten tot de zeep gestold was, vulden we met taart eten en koffie drinken. Vervolgens kreeg iedereen een lint, stukjes hout, kraaltjes en zeepjes en werd er geregen, met prachtige kettingen als resultaat!

Zeepworkshops Different Soaps – Yvonne 06-28377831 – Amarins 06-53454850 – Volendam
 

1 Reactie op Workshop zeepkettingen maken

  1. Ze zien er weer prachtig uit!!!!! Jullie hebben jullie best weer gedaan. Vooral de kettingen van de meiden vooraan vind ik erg mooi!!!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.