Checklist 2023

Klik hier en bekijk en print de CHECKLIST 2023

=>De checklist bestaat uit 2 pagina’s. Wil je die alsjeblieft op 1 vel A4 printen? Dus dubbelzijdig printen? Anders zijn we zo aan het zoeken welke pagina’s bij elkaar horen. Dank je wel alvast!

Inleveren checklist + uitzetpaaltjes: zondag 21 mei 2022, verenigingstent

Let op, ieder kampdeel komt op een eigen tijdstip:
12.00-12.30 uur: Midden
12.30-13.00 uur: Zuid
13.00-13.30 uur: Noord


Door het bestuur

Sinds 2009 geldt onze nieuwe kampeervergunning. In deze vergunning wordt een aantal eisen gesteld met betrekking tot de brandveiligheid. Bij het niet na leven van deze regels wordt uw kampeervergunning ingetrokken, dit wordt gedaan door de gemeente Zandvoort. U gaat deze overeenkomst aan met de gemeente Zandvoort en niet de kampeervereniging. Als er schade ontstaat doordat u de regels niet naleeft, wordt u verantwoordelijk gehouden voor de schade die hieruit voortvloeit. U bent hier niet voor verzekerd. U zal namelijk altijd nalatigheid worden verweten. Om dit te voorkomen zijn wij vanaf seizoen 2009 begonnen met het invoeren van een checklist waar u een aantal dingen controleert en tevens verklaart dat u deze ook daadwerkelijk gecontroleerd heeft.

U dient deze checklist getekend en ingevuld in te leveren bij één van de bestuursleden.

Ik wil u wijzen op een aantal regels die in de vergunning staan en nageleefd dienen te worden.

Rookmelder

Ieder huisje dient een rookmelder te hebben. Koolmonoxide is een zeer giftig  gas en boven al reukloos. Een koolmonoxidemelder en goede ventilatie zijn daarom aan te raden

Propaan/butaan gasflessen

Ieder huisje mag niet meer dan 2 propaan/butaan gasflessen hebben van niet meer dan 26 liter per stuk. Deze moeten in een niet afgesloten  geventileerde kist of kast staan die vrij toegankelijk moet zijn. Lege flessen worden ook meegerekend deze zijn namelijk nog gevaarlijker dan volle flessen. Op de voorste rij dienen deze bij het huisje te staan en niet tegen de dijk van de boven rij (de ruimte tussen de boven en de beneden rij is een 10 meter brede brandgang deze moet vrij blijven van opslag van brandbare stoffen )

Accu’s

Accu’s mogen niet in dezelfde ruimte staan als gasflessen en andere brandbare stoffen en moeten zo opgesteld worden dat ze nimmer in aanraking kunnen komen met metalen delen (stoelen, scheppen). Tevens dient deze ruimte voldoende geventileerd te zijn. Aansluitingen van elektrische installaties dienen goed geïsoleerd te zijn volgens de geldende normen. Er dienen zekeringen  van de juiste waarde geplaatst te worden tussen alle voedingen van de verschillende groepen. Op 15 centimeter vanaf de plus pool dient een zweefzekering geplaatst te zijn van de juiste waarde. De polen moeten afgedekt zijn.

  1. De kampeerder is verplicht alles te doen wat in zijn vermogen ligt ter voorkoming van brand. In geval van brand moeten onmiddellijk de politiepost op het strand en de brandweer (tel: 112)  gewaarschuwd worden.
  2. De kampeerders zijn verplicht bij het bluswerk behulpzaam te zijn met alle ten dienste staande middelen.
  3. In ieder strandhuisje dient steeds voor onmiddellijk gebruik aanwezig te zijn:
  1. een voor bluswerk doelmatige schop;
  2. één poederblusser van 2 kg of sproeischuimblusser van 2 liter, die voorzien is van een rijkskeurmerk en manometer.
  1. De kook- en verwarmingstoestellen moeten zijn opgesteld op een plaat van hittebestendig materiaal dat warmte geleidt. De kook- en/of verwarmingstoestellen moeten omgeven zijn door onbrandbaar en niet warmtegeleidend materiaal. Asbestcement (eterniet) of eternietboard mag daarvoor niet worden gebruikt.
  2. De gastoestellen dienen te worden aangesloten met koperen leidingen of doelmatige, goedgekeurde rubberslangen met klembanden,. De rubberslangen dienen tenminste elke twee jaar te worden vernieuwd  en de drukregelaar iedere 5 jaar:
  1. het is verboden om in het strandhuisje verwarming , verlichting of kooktoestellen met ingebouwde gascilinder te gebruiken of voorhanden te hebben; (Dit zijn de Campinggaz of vergelijkbare toestellen)
  2. de gascilinders mogen niet gevuld zijn met LPG-gas.
  1. Er mogen geen buitenboordmotoren in of nabij het strandhuisje worden geplaatst.
  2. Er mogen geen licht ontvlambare stoffen in of nabij de strandhuisjes worden opgeslagen.
  3. Minimaal een ventilatie rooster aan de voor of achterkant van de Unit.

Alle kampeerders, dienen de checklist zo zorgvuldig mogelijk in te vullen en getekend in te leveren bij één van de bestuursleden.

Houdt u aan deze regels en maak er een veilig seizoen van!

 

Bewaren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.