Formule 1: parkeren en doorlaatbewijzen

Beste kampeerder,
 
Rondom de Formule 1 kunnen we niet parkeren op de Boulevard Barnaart. Dat geldt zeker vanaf woensdag 1 september 20:00 uur, maar ivm de opbouw van busplatformen mogelijk al eerder.

Wel krijgt iedereen met een parkeervergunning automatisch een doorlaatbewijs toegestuurd (rond 20 augustus). De gemeente heeft dit bevestigd aan de Federatie.

Met dat doorlaatbewijs kun je via de Zandvoortselaan (dus niet via de Zeeweg) Zandvoort in om daar te parkeren.

 
Andere belangrijke punten rondom de F1 vind je bijgaand bulletin van de Federatie (zet ik zo ook op heliosnieuws.nl)
en via https://www.zandvoort.nl/formule1/veelgestelde-vragen/
 
We zijn als Federatie een aantal keer met de organisatie DGP en de gemeente in gesprek gegaan om het voor iedereen makkelijker te maken. Maar doordat alle belangen tegen elkaar worden afgewogen, gaat het precies in onze afbreekperiode toch wat (parkeer-)overlast opleveren. Hopelijk lukt het je om met een beetje planning vooraf toch nog een mooi weekend te beleven, thuis of op het strand.
 
Met vriendelijke groet,
Janneke Willemse
voorzitter KV Helios
 
 

Formule 1-weekend in bullets

 

 • Gehouden van vrijdag 3 t/m zondag 5 september 2021
 • De toegangswegen naar Zandvoort voor auto en motor zijn afgesloten van donderdag 2 september 00.01 uur t/m zondagavond 5 september 23.59 uur.
 • Boulevard Barnaart wordt al vanaf woensdag 1 september 20:00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.
 • Er komen busplatformen op de parkeerplaatsen boven Helios. We kunnen dus niet vlakbij parkeren.
 • Je kunt wel in Zandvoort parkeren:
  Van zondag 29 augustus 12.00 uur tot en met maandag 6 september 12.00 uur is onze parkeervergunning in heel Zandvoort geldig (niet in Bentveld).
 • Om Zandvoort in en uit te komen, ontvang je (als je een parkeervergunning hebt) omstreeks 20 augustus een doorlaatbewijs.
 • Met het doorlaatbewijs kun je Zandvoort alleen inrijden via de doorlaatpost op de Zandvoortselaan. Het is vanaf woensdag 1 september 20:00 uur niet mogelijk om via de Zeeweg te rijden.
 • Organisatie DGP laat weten dat de op- en afgangen worden afgesloten dranghekken die gemakkelijk open en dicht te zetten zijn. Daardoor zijn volgens DGP de huisjes wel bereikbaar voor strandhuisjeseigenaren, terwijl tegelijkertijd voor bezoekers te zien dat dit een afgesloten (privé-)gebied is.
 • Bij de toegangshekken staan toezichthouders, welke door de DGP worden voorzien.
 • De DGP plaatst op de boulevard voldoende toiletten voor bezoekers van de DGP.

 

 • De eerste rijdatum voor de bouwhuisjes is 6 september. Er wordt gestart op Noord-voor. (Zelf even de exacte datum checken bij je vervoerder.)
 • De eerste units gaat Leen Paap vanaf 10 september vervoeren. De planning zet Leen zoals altijd op zijn website.

Houd rekening met deze afsluiting en het parkeren bij het plannen van je afbreekwerkzaamheden.

 

Janneke Willemse
KV Helios
 

Vragen en antwoorden rond het Formule 1-weekend                   versie: 28 juli 2021

 

Kan ik rijden op Boulevard Barnaart? vanaf woensdag 1 september 20:00 uur tot en met maandag 05:00 uur is  op de Boulevard geen doorgaand verkeer mogelijk voor auto’s, fietsers en (de niet strandhuisjes)voetgangers;. 

 

Kan ik parkeren op Boulevard Barnaart? vanaf maandag 30 augustus verdwijnen parkeerplekken op de Boulevard Barnaart. De vergunningen van de strandhuisjes eigenaren zijn daarom van zondag 29 augustus 12.00 uur tot en met maandag 6 september 12.00 uur in heel Zandvoort geldig (niet in Bentveld).

NB: Mogelijkerwijs zullen ook  de op- en afbouw van de Dutch Grand Prix (verder DGP), bijbehorende evenementen en de side events die een dag of tien voorafgaand aan de race van start gaan, impact hebben op het aantal beschikbare parkeerplaatsen. 

 

Kan ik mijn strandhuisje bereiken? Ja, dat is mogelijk, de op- en afgangen worden afgesloten door dranghekken die gemakkelijk open en dicht te zetten zijn. Daardoor zijn de huisjes (lopend) bereikbaar voor strandhuisjeseigenaren, terwijl voor bezoekers is te zien dat dit een afgesloten (privé-)gebied is. Bij de toegangshekken staan toezichthouders van de  Dutch Grand Prix (verder DGP) organisatie die je toegang verlenen als je je kenbaar maakt als bewoner van een strandhuisje. 

 

Hoe kom ik Zandvoort in met een gemotoriseerd voertuig? de beide toegangswegen naar Zandvoort worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van verkeer in het bezit van een speciaal doorlaatbewijs. Een bewijs dat de strandhuisjes omstreeks 20 augustus zullen ontvangen. De afsluiting start in de nacht van woensdag 1 september op donderdag 2 september vanaf middernacht en duurt t/m maandag 6 september 05.00 uur.

Met het doorlaatbewijs kun je Zandvoort alleen inrijden via de doorlaatpost op de Zandvoortselaan. Het is niet mogelijk om via de Zeeweg te rijden, want Boulevard Barnaart is, met uitzondering van hulpdiensten, afgesloten voor doorgaand verkeer,.

NB: Het advies voor het weekend is om met het OV of per fiets te komen omdat er maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar zal zijn in Zandvoort.

 

Kan ik met de bus in Zandvoort komen?  Buslijn 81 kan op donderdag nog wel gebruik maken van Boulevard Barnaart. Van vrijdag tot en met zondag rijdt buslijn 81 tot bushalte ‘De Lakens’. Buslijn 80 rijdt via de evenementenroute zoals vaker in Zandvoort bij evenementen wordt toegepast. Deze bus eindigt in het centrum bij de watertoren. De bus stopt niet bij de haltes Zandvoort Centrum in de Louis Davidsstraat en Koninginneweg. Bus 80 is niet bedoeld voor bezoekers van het circuit. Om die reden stopt bus 80 ook niet bij drie haltes in de buurt van NS-station Heemstede op de vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend vanaf het begin van de dienstregelen uur tot 13:00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag gaat er daarnaast een speciale buslijn 33 rijden tussen station Haarlem en Bloemendaal De Lakens. De meest actuele reisinformatie is te verkrijgen via het algemene informatienummer 0900-9292

 

Waar kan ik mijn fiets stallen? In het kader van een optimale benutting van de beschikbare openbare ruimte worden op meerdere plaatsen in Zandvoort tijdelijke parkeervoorzieningen voor fietsen, snorfietsen en bromfietsen ingericht. Ook wordt op diverse wegen dynamisch éénrichtingsverkeer ingesteld waardoor autoverkeer alleen in dezelfde richting rijdt als het fietsverkeer. ’s Morgens richting het circuit en ’s middags/avonds in de tegenovergestelde richting.

Gelet op de grote hoeveelheid aanwezige bezoekers en het garanderen van de bereikbaarheid van hulpdiensten is het ongewenst en dus niet toegestaan om fietsen, snorfietsen en bromfietsen te stallen/parkeren buiten de daarvoor ingerichte voorzieningen.

Door de Dutch Grand Prix organisatie worden op alle invalswegen (fiets)verkeersborden geplaatst waarin het fietsparkeerverbod kenbaar wordt gemaakt. Deze borden worden herhaald op locaties waar hoge dichtheden voetgangers op de voetpaden worden verwacht en daarmee de kans op onveilige situaties het meest groot is.

 

Mindervaliden: Binnen de gemeente Zandvoort blijft een beperkt aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar voor haar inwoners en bezitters van een geldende parkeervergunning. De parkeerplaatsen voor mindervaliden op Boulevard Barnaart komen te vervallen. 

 

Bereikbaarheid bij calamiteiten deze is voor hulpdiensten te allen tijde gegarandeerd. Voor hen gelden de inrijbeperkingen niet. 

 

Toiletvoorziening voor F1 bezoekers: DGP plaatst op de boulevard voldoende toiletten voor bezoekers van de DGP.

 

Kijk voor het volledige infobulletin van de Formule 1 op:

https://www.zandvoort.nl/formule1/veelgestelde-vragen/

 

Rijdatum bouwhuisjes en units: de eerste rijdatum voor de bouwhuisjes is 6 september. Er wordt gestart op Noord-voor (zelf even de exacte datum checken bij je vervoerder). Leen Paap gaat vanaf 10 september de eerste units vervoeren. De planning zet Leen zoals altijd op zijn website. Het is goed om nu wel al rekening te houden met de afsluiting van de Boulevard bij het plannen van afbreekwerkzaamheden. 

 

De federatie heeft overleg met de gemeente Zandvoort en DGP. Zodra hieruit meer of aanvullend nieuws te melden is, wordt dat doorgegeven via de gebruikelijke informatiekanalen van de verenigingen.

Wilbert van Rossum
secretaris Federatie

 

.