Helios scoort bij KVA atletiek

Door Robert de Jager (sportcommissie)

Zondag 14 augustus is een succesvol atletiektoernooi geweest bij KVA. Het succes begon al ruim voor deze datum. Door het grote animo voor dit sportevenement was het puzzelen voor de sportcommissie om iedereen aan bod te laten komen op minimaal 2 atletiekonderdelen. De sportcie van KVA heeft ons een handje geholpen door ruim plek te bieden aan onze deelnemers.

Wij hadden een grote afvaardiging van 22 meisjes (!) en 12 jongens. Zo zoemde het om 10.00 uur al van de activiteit in de Vierling. Het weer was gelukkig heerlijk, zodat veel publiek kwam kijken naar een prima sportdag. We begonnen met de hardloopwedstrijden in acht banen. Per leeftijdscategorie komen de verenigingen in een direct duel tegen elkaar uit. De serie jongens 13 jaar werd gedomineerd door onze drie deelnemers Marc, Dave en Julian.

Nadat de prijzen waren uitgereikt aan de snelle jongen en meisjes werd het verspringen, hoogspringen en balgooien soepel afgewerkt. Lotte en Bodhi weerden zich dapper tussen de jongste balgooiers. Hans Prins coachte onze deelnemers met veel enthousiasme. Naomi deinsde er niet voor terug om zich op alle onderdelen te meten met haar mannelijke leeftijdsgenoten. De jongens waren zichtbaar onder de indruk van haar inzet. Zij groeide uit tot de koningin van het atletiektoernooi.

Onze deelnemers vielen ruim in de prijzen. De prijsuitreiking werd in stijl afgesloten door het Red Bull stuntteam dat met vier vliegtuigen in formatie laag kwam overvliegen. Vervolgens was het tijd voor de gezellige afterparty, waar het publiek de wedstrijdstress kon wegspoelen. We danken de sportcie van KVA voor een zorgvuldig georganiseerd atletiektoernooi.

Heb je ook foto’s van dit evenement? Stuur ze naar redactiehelios@hotmail.com en we voegen ze toe aan het album.

NIEUW: de foto’s van Henk Willemstein, klik op het plaatje hieronder

KPICASA_GALLERY(AtletiekKVA#Gv1sRgCPqTtqWn5vCY4gE)