Leo Dijkstra krijgt lintje na 27 jaar als Helios-voorzitter

LeoDijkstra_lintjeVertrekkend Helios-voorzitter Leo Dijkstra is gisteren op de jaarlijkse ledenvergadering onderscheiden met een lintje. Nadat Dijkstra zijn voorzittershamer had overgedragen aan opvolger Simone Tacx, verscheen plotseling de burgemeester van Zandvoort Niek Meijer op het podium. Hij begon zijn toespraak met de woorden: ‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau’.

Dijkstra werd onderscheiden voor de 27 jaar die hij zich als voorzitter heeft ingezet voor kampeervereniging Helios, maar ook voor zijn vrijwillige nevenfuncties in verschillende andere besturen. “Het is niet makkelijk om voorzitter te zijn van een kampeervereniging, want het is net een familie. Bovendien zijn Zandvoorters, Amsterdammers en Haarlemmers behoorlijk emotierijk. Je kunt in zo’n geval op afstand besturen, of met aandacht voor de mens. Leo Dijkstra lost conflicten op al voor ze escaleren en je kunt altijd een beroep op hem doen”, zei burgemeester Meijer in zijn toespraak.

“De ontruiming van een deel van het kamp in het jaar 2000 is mede door uw inzet op een uitstekende manier verlopen. Het enige minpunt dat ik kan ontdekken is dat u geen inwoner van de gemeente Zandvoort bent”, stelde Meijer. Daarna las hij de officiĆ«le verklaring voor en speldde hij Dijkstra het lintje op.

Dijkstra treedt af als voorzitter van de kampeervereniging, maar blijft wel aan als bestuurslid en blijft ook de functie van voorzitter van de Federatie van kampeerverenigingen bekleden. De nieuwe voorzitter van kampeervereniging Helios, Simone Tacx, heeft eerst twee jaar meegelopen met het bestuur.

Heeft u een betere foto van gisteravond? Wij ontvangen die graag op redactiehelios@hotmail.com