Leden breng je stem uit: Wanneer wordt het seizoen te kort? Ook zonder toiletten/douches staan?

Beste kampeerder, lid van K.V. Helios,

Het bestuur van Helios hoopt dat we dit jaar nog naar het strand kunnen. Dat besluit om de huisjes neer te zetten, kunnen wij als vereniging niet zelf nemen. We zijn afhankelijk van wat het kabinet en de Veiligheidsregio en/of gemeente ons voorschrijft. Wij vermoeden op basis van de laatste persconferentie van Rutte dat we in ieder geval tot en met 19 mei geen toestemming zullen krijgen voor het neerzetten en gebruiken van de huisjes.

Ondertussen gaat de Federatie namens ons en de 3 zusterverenigingen in gesprek met de gemeente en met de vervoerders van units en bouwhuisjes (Paap) om zo duidelijkheid te krijgen over:
– de voorwaarden waaronder kamperen wél mogelijk zou zijn
– mogelijkheden voor het versneld plaatsen van units en vervoeren van huisjes
– financiële gevolgen en opslagmogelijkheden als het seizoen níet doorgaat
Voor deze gesprekken vraagt het bestuur of de leden willen stemmen over twee kwesties:

1) Wanneer wordt het seizoen te kort?
Het bestuur vindt dat het vervoer van het laatste huisje uiterlijk in de week van 20 t/m 27 juni zou moeten gebeuren. Dan is er nog een krappe week om te bouwen voor op zaterdag 4 juli de Zomervakantie Regio Noord begint. (We gaan er even vanuit dat die doorgaat als gepland.) Vanaf 4 juli zijn er nog 7 strandweken tot de eerste afbreekdatum op 22 augustus.
Als we pas NA 27 juni naar het strand mogen, wordt het seizoen wat ons betreft te kort.

2) Ook zonder toiletten/douches staan?
Het bestuur vindt het – eventueel beperkt – gebruik van de toiletgebouwen een voorwaarde voor een prettig verblijf op het strand. Vind je dat ook of zou je ook willen kamperen met alleen het spoelhok voor de porta potti’s/toiletemmers?

Alle leden hebben vandaag een e-mail gekregen met daarin een link naar een stemformulier. Breng alsjeblieft je stem uit via dat formulier. Elk lid heeft 1 stem.

Voor de duidelijkheid: de uitslag kunnen we gebruiken als input voor de gesprekken met de gemeente etc, maar de eindbeslissing kunnen wij niet nemen, wij zijn afhankelijk van de gemeente en Veiligheidsregio.

Het zou fijn zijn als je zo snel mogelijk stemt, maar uiterlijk op zondag 26 april.

Dank je wel!

Namens het bestuur van K.V. Helios
Janneke Willemse
voorzitter

Deze en oudere updates kun je terugvinden op heliosnieuws.nl/corona

3 Comments on Leden breng je stem uit: Wanneer wordt het seizoen te kort? Ook zonder toiletten/douches staan?

 1. Het lijkt mij een onverantwoordelijke beslissing om op basis van meerderheid van de stemmen te beslissen over leven en dood! Volg als bestuur de richtlijnen van de regering c.q. veiligheidsregels

 2. Hoi Bert,

  Maak je geen zorgen, wij hebben ons natuurlijk net als iedereen te voegen naar de geldende richtlijnen. In het artikel vermelden we ook dat we deze input alleen gebruiken voor in de gesprekken met gemeente etc en dat het besluit om wel of niet te gaan staan niet aan ons is, maar aan kabinet/veiligheidsregio/gemeente.

  Met vriendelijke groet,
  Janneke Willemse
  vz. K.V. Helios

 3. Uiteraard heb ik dan niets dan steun voor jullie! Het is al moeilijk genoeg!! Sterkte!!

Comments are closed.